Skip to main content

Thuisstal bij Aniek

Paarden aan huis

Vier eigen boxen aan huis. Waarbij je zelf keuzes maakt in het management en de verzorging van de paarden. Dat was de grote wens van Aniek. Die wens is in vervulling gegaan met de keuze voor een nieuw huis, waar de schuur verbouwd kon worden tot haar ideale stal.

Paardenstal India

Voor haar stallen heeft Aniek gekozen voor India van VDO Paardenstallen. Robuust en luxe, uitgevoerd met bamboe planken.

Meer over India

Van all-in pensionstal tot ‘doe het zelf’ stalling

Aniek is al jaren actief in de dressuursport en heeft meerdere paarden gehad. Door uiteenlopende redenen heeft Aniek periodes dat ze heel fanatiek rijdt en periodes waarin ze niet rijd. Haar paarden hebben bij diverse pensionstallen gestaan. Van all-in pensionstal tot ‘doe het zelf’ stalling. Afhankelijk van de behoeftes van het paard, het niveau van rijden en haar eigen wensen, koos Aniek een stalling die het beste bij de combinatie paste. Altijd in de buurt, in Nuland, Geffen of Lithoijen.

Variatie geeft ervaring

Dankzij de variatie in plekken waar Aniek de afgelopen jaren heeft gestaan met haar paarden, heeft ze veel gezien waar ze zelf niet voor zou kiezen, maar wist ze ook precies wat ze wel wilde. Ruime stallen met buitenluikjes. En een wens voor lage voorwanden. In het management van haar paarden vindt Aniek voldoende ruwvoer, sociaal contact en bewegingsvrijheid erg belangrijk. De paarden staan dan ook zoveel mogelijk buiten in een paddock met aangrenzende weides en schuilstal en krijgen extra veel hooi als ze ’s nachts binnen staan.

Schuur wordt paardenstal

Aniek deelt de liefde voor paarden met haar moeder en haar nichtje. Bij het kopen van een huis was daarom vooral de locatie belangrijk. Niet te ver voor haar moeder uit Geffen en haar nichtje uit Nuland. En er moest uiteraard voldoende grond zijn. Voor een rijbak, stallen en weilanden. Zo is Aniek terecht gekomen bij een boerderij. De oude varkensschuur werd leeggeruimd en omgebouwd tot paardenstal. En dat werd als allereerste gedaan, nog voordat het woonhuis aangepakt wordt. Want zo zegt Aniek: “Die hypotheek was er al, en de paarden aan huis scheelt toch kosten voor de pensionstalling”.

Bij het ontwerpen van de vier stallen moest rekening gehouden worden met de bestaande maten van de schuur. In samenspraak met VDO Paardenstallen is er gekozen om twee van de vier stallen een lage voorwand te geven. De andere twee stallen hebben en hoge, gesloten voorwand. Op die manier hoefde Aniek geen concessies te doen in de grootte van de stallen en konden wel een zadelkamer en ruime wasplaats geplaatst worden. We hebben de ruimte in de paardenstal optimaal benut.

De keuzes van Aniek

De stallen bij Aniek zijn op maat gemaakt om zo goed mogelijk gebruik te maken van de ruimte in de schuur. Aan de buitenzijde zijn spotjes geplaatst voor een mooi effect in de schemer en het donker. En de staldeuren zijn aan de bovenkant dicht gemaakt, zodat je van buiten niet tegen de zolder aankijkt. Nog een paar specifieke keuzes van Aniek:

  1. Bamboe in combinatie met donker hout
  2. Twee voorwanden met verlaagde uitsnede
  3. Twee hoge voorwanden
  4. Extra vergrendeling van de deuren
  5. Stalramen
  6. Wasplaats met warm en koud water
  7. Afvoer in de stallen en op de wasplaats
  8. Geveegd beton

Stallen India

De stallen die we bij Aniek gebouwd hebben, zijn onze stallen India. Met lage voorwanden, bamboe in combinatie met donker hout en extra vergrendeling van de deuren. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk product is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen India, die ook Aniek gekozen heeft, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over India

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal