Skip to main content

De toekomst voor Maas

Stal Maas

Wim en Coby bouwden een grote nieuwbouwschuur. Deze werd opgedeeld in twee delen. Een deel voor moeder Coby en dochter Mariette. Samen delen ze de liefde voor paarden. Het andere deel is voor de mannen van het gezin. Een pittige tijd rondom hun voormalige varkensstal op een andere plek in het dorp, bood de locatie en mogelijkheden die ze vandaag hebben. En die mogelijkheden pakken ze met beide handen aan!

Paardenstal Lima

In de stallen van Wim, Coby en Mariette zie je het staltype Lima terug van VDO Paardenstallen. Een model stal met hoge voorwanden en RVS sluitingen.

Meer over Lima

Hard werken voor de paardendroom

Vader, moeder en dochter, allemaal gek op paarden, werken nu keihard samen aan het toekomstige paardenbedrijf. De voorzieningen op hun locatie zijn gloednieuw en sommigen nog in aanbouw, zoals een rijbak en longeercirkel. Stap voor stap werken ze toe naar de droom van Mariette: een opfok- en trainingsstal. Na haar HAVO start ze met de opleiding hippische bedrijfskunde. Nu doet Mariette vooral veel ervaring bij andere paardenbedrijven op.

Praktische indeling

Het eerste wat opvalt aan het stalgebouw is de praktische indeling. Drie grote opfokstallen voor meerdere jonge paarden, twee ruime kraamstallen voor merries met veulens, twaalf reguliere boxen en een wasplaats waar ruimte is voor twee paarden. Met ruime gangen, veel daglicht en grote deuren. Deze stal biedt zeker toekomstmogelijkheden voor Mariette.

Langzaamaan opbouwen

Het grootste deel van het nieuwe stallengebouw staat. Nu bouwen moeder en dochter samen verder aan hun prachtige locatie. Op dit moment is een deel van de reguliere boxen verhuurd aan een pensionstal die te weinig capaciteit heeft. In twee van de drie opfokstallen staan jonge paarden. Het doel is om dit verder uit te bouwen en later ook meer trainingspaarden voor Mariette aan te nemen. Maar alles stap voor stap. Rustig aan wordt hier het paardenbedrijf van de toekomst opgebouwd. Een rijbak en longeercirkel zijn onder andere in aanbouw. Afhankelijk van de wensen van Mariette komen daar later nog meer faciliteiten bij.

De keuzes van Coby en Mariette

Om later een succesvol paardenbedrijf te runnen doet Mariette op diverse plekken ervaring op. Bij die verschillende plekken deed ze ook inspiratie op voor haar stallen. Enkele voorbeelden daarvan zijn de ronde bollen op de staanders van de stallen en de extra vergrendeling onderaan de staldeuren. Wim en Coby lieten hun dochter vrij in deze keuzes: “Uiteindelijk is het haar toekomstige bedrijf”.
Meer keuzes van Mariette zijn:

  1. Hoge voorwanden met luikjes
  2. Bamboehout op de voorwanden
  3. Ronde openingen bij de voerbakken in de spijlen
  4. Bol op de staanders van de stallen
  5. Extra vergrendeling op de staldeuren
  6. Brede gangpaden
  7. Paddockdeuren naar buiten in de opfokstallen
  8. Schuifdeuren in de opfokstallen
  9. Wasplaatswand

Stallen Lima

De stallen die we voor Wim, Coby en Mariette gebouwd hebben, zijn van ons model Lima. We hebben deze stallen gebouwd in een nieuwbouwschuur en konden daardoor standaardmaten aanhouden. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Lima, die dus ook bij Familie Maas in Leende staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Lima

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal