Skip to main content

Stallen van Glenn

Pension-, trainings- en handelsstal

Veilig en praktisch werken is bij deze stal net zo belangrijk als het welzijn van de paarden. Met hooiruiven die vanaf het gangpad gevuld kunnen worden, schuifbare tussenwanden om machinaal uit te mesten en een aparte ruimte voor het ophangen van dekens en dekjes kunnen de dagelijkse stalwerkzaamheden zo eenvoudig en efficiënt als mogelijk gedaan worden.

Paardenstal Golf

Deze pension-, trainings- en handelsstal heeft gekozen voor het model paardenstal Golf. Degelijke stallen met schuifdeuren. Binnen het model Golf zijn nog veel keuzes te maken.

Meer over Golf

Praktisch werken

Brede gangpaden en geen zadelsteunen of dekjes aan de voorwanden van de stallen. Veiliger en praktischer tijdens de werkzaamheden op en rondom stal. Bijvoorbeeld bij het vullen van de hooiruiven. Of tijdens het geven van brokken in de RVS voerbakken die bovenop de hooiruiven staan. Een combinatie die je niet vaak ziet: een voorwand met in het midden een voerbak en daaronder een hooiruif. Wel erg handig. Want de ruiven kunnen vanaf het gangpad gevuld worden.

Voor het uithangen van dekens en dekjes is een aparte ruimte boven de zadelkamer gecreëerd. Ruiters kunnen hun spullen opbergen in hun eigen kast in de zadelkamer en vochtige, gebruikte spullen uithangen op de dekenrekken en zadelsteunen op de eerste verdieping boven de zadelkamer. En extra leuk is dat je vanaf daar kijk je uitkijkt over de stallen.

Machinaal uitmesten

Met een uitschuifbare tussenwand kunnen de stallen machinaal uitgemest worden. De paarden staan dan in de weide. Bij het ontwikkelen van de stallen is rekening gehouden met de breedte van de gang en de tussenwanden. Als je de tussenwanden uitschuift, dan reiken deze tot de voorwand van de stal aan de andere zijde van het gangpad. Op die manier kunnen de paarden ook op het gangpad tussen de schuifbare tussenwanden staan tijdens het machinaal uitmesten.

Frisse lucht

De paarden staan overdag lekker buiten in de weide. En ’s avonds kunnen zij heerlijk naar buiten kijken door het luikje bij hun stal. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de aangrenzende weides langs het stallencomplex. Daarom is er gekozen voor draai-kiepramen. De luikjes kunnen daarmee volledig open maar ook alleen op kiepstand. Zo wordt de rust bewaard als er zowel paarden binnen als buiten staan.

Belle van Breugel Sporthorses

Een deel van de stallen wordt gehuurd door Belle van Breugel Sporthorses. Het trainen van paarden en uitbrengen in de (spring-)sport is haar grote passie. Ze is een fanatieke amazone die het belangrijk vindt om de paarden dressuurmatig correct op te leiden. Waar Belle begon als ruiter bij diverse stallen, heeft ze nu een aantal ‘eigen’ stallen tot haar beschikking. Tijdens de training maakt Belle gebruik van de faciliteiten die aanwezig zijn op het terrein. Onder andere een overdekte stapmolen, buiten- en binnenbak.

De keuzes van Glenn

Om makkelijk te werken, moet je slimme keuzes maken. Dat heeft Glenn in overleg met kennissen en VDO Paardenstallen zeker gedaan. Enkele keuzes van Glenn zijn:

  1. Hooiruiven met daarop RVS voerbakken
  2. Schuifbare tussenwanden
  3. Verhoogde spanten voor machinaal uitmesten
  4. Dekenrekken en zadelsteunen boven de zadelkamer
  5. Ringen voor halsters en halstertouwen
  6. Buitenramen

Stallen Golf

De stallen die we voor Glenn gebouwd hebben, zijn van ons model Golf. We hebben bij deze stallen verhoogde spanten gemaakt, zodat ze machinaal uitgemest kunnen worden. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk product is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die Glenn ook gekozen heeft en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal