Skip to main content

Stal M&M

Pensionstal M&M

Maarten en Marleen kregen de kans om een bijzondere plek te kopen. Dat hebben ze gedaan. Wat eerst een westernstal was, is in de afgelopen jaren een pensionstal, fokkerij en kleinschalige handelsstal geworden. Met unieke maatwerkproducten. Stal M&M is ontstaan uit de passie van Maarten en Marleen voor paarden. Van springen tot fokken. Hier is altijd bedrijvigheid.

Maatwerk

De stallen van Maarten en Marleen zijn maatwerkproducten. De voorwanden van de binnenstallen hebben een schuifdeur met daarin een V-opening. De voorwanden van de buitenstallen zijn een tweedelige paddockdeur met planken.

Meer over VDO Paardenstallen

Van hobby naar handel- en pensionstal

“Eigenlijk is het een uit de hand gelopen hobby”, aldus Maarten. Al van jongs af aan komt Maarten bij manege de Molenheide. Om te paardrijden en later ook om les te geven. Zijn passie in de paardensport? Die ligt voornamelijk bij het springen. Marleen, de partner van Maarten, was bij manege de Molenheide bekend als instructrice van diverse paardrijlessen, nu is zij dierenarts bij Dierenartsenpraktijk de Meierij. Haar interesse ligt voornamelijk bij het fokken van veulens en het gynaecologische deel dat daarbij komt kijken.

Zo’n elf jaar geleden kregen Maarten en Marleen de kans om het huidige perceel met woonhuis en stallen te kopen. Toen was het nog een westernstal. Inmiddels zijn er al veel paarden die Maarten en Marleen zelf gefokt hebben, naar het buitenland verkocht. Met hun passie voor paarden en eerdere ervaringen hebben ze samen stal M&M in Schijndel vormgegeven. Een stal met veel bedrijvigheid, sportpaarden, fokmerries en een gezellige kring van pensionklanten.

Stap voor stap verbeteren

Via kennissen kwamen Maarten en Marleen in contact met VDO Paardenstallen. In de afgelopen jaren was er steeds wel een project om mee bezig te zijn. Van het woonhuis, tot nieuwe stallen en een praktijkruimte voor Marleen. Maarten waardeert met name de creativiteit van VDO Paardenstallen, hij vertelt: “Je kunt verschillende standaardproducten afnemen, maar als je in gesprek gaat is eigenlijk alles mogelijk. Zo wilden wij vierkante raampjes in de deuren en vroegen we of dat misschien ook schuin kon. Zo zijn de raampjes ruitjes geworden”.

In de praktijkruimte van Marleen hebben we een behandelbox geplaatst. Met een aantal creatieve ideeën van Maarten is de behandelbox te gebruiken voor zowel drachtige merries als voor sportpaarden en pony’s. Maarten heeft namelijk een systeem bedacht waarmee de behandelbox groter en kleiner gemaakt kan worden en waarmee ook de hoogte van de deuren aan de voor- en achterzijde aangepast kunnen worden. Zowel kleine als grote paarden passen daardoor in de behandelbox en de veiligheid van Marleen, of een andere behandelaar, wordt gewaarborgd. Tot slot heeft Maarten een steun gemaakt waarop het hoofd van het paard kan rusten, erg nuttig voor wanneer de paardentandarts komt en het paard verdoofd is voor de behandeling.

De keuzes van Stal M&M

Maarten en Marleen maken van bestaande stalgebouwen hun eigen, unieke stal. Dat doen zij stap voor stap. Als er stallen vervangen en geplaatst moeten worden, dan nemen ze contact op met VDO Paardenstallen. Tot dusver kozen Maarten en Marleen al voor:

  1. Draaibare voerbakken
  2. Een wasplaats
  3. Een behandelbox
  4. Ruitjes in deuren
  5. Metalen binnenzijde van de deur van de zadelkamer

Maatwerk

Maarten en Marleen bouwen bestaande stallen en schuren om tot hun gewenste stalling. Daarom zijn de producten die zij kiezen van VDO Paardenstallen op maat gemaakt. De voorwanden van de binnenstallen met draaibare voerbak, schuifdeur en een V-opening in de schuifdeur of de tweedelige paddockdeuren met planken bij de buitenstallen zijn daar voorbeelden van.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? En wil je daarbij ook rekening houden met stallen en/of schuren die er al staan? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar onze paardenstallen en bekijk de mogelijkheden.

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal