Skip to main content

Renpaarden in Boxmeer

Renpaarden in Boxmeer

Midden in Boxmeer, gelegen in een op het oog normale woonwijk staat het huis van Anja en Hugo. Achter het huis horen we van hen het verhaal van twee renpaarden. Een bijzondere en mooie plek, van mensen die hun eigen ruimte hebben gecreëerd voor hun passie.

Paardenstal Lima

De renpaarden van Anja staan in twee ruimte stallen van ons model Lima. Mooie hoge voorwanden met luxe RVS sluiting.

Meer over Lima

Paardenrennen

Anja en Hugo hebben een grote passie voor paardenrennen. Een minder bekende tak van de paardensport. Hun renpaarden komen uit Engeland en met een vast team van diverse specialisten zoals een paardentandarts, de hoefsmid en een ‘kraker’ heeft Anja ervoor gezorgd dat de paarden topfit zijn en zich thuis voelen in hun ruime, robuuste stallen. Want ook de plek waar de paarden staan, en de stallen waar zij in staan, hebben invloed op het welzijn en de prestaties van de paarden.

Samen met hun vaste jockeys reizen Anja en Hugo naar onder meer Hamburg, Düsseldorf, Krefeld, Oostende, Mons en Duindigt om hun paarden uit te brengen bij de diverse paardenrennen. Daarbij wordt steeds gekeken naar hoe het paard zich voelt, want dat vinden ze heel belangrijk.
Voor trainingen hoeven ze niet ver te reizen: op loopafstand van de bijzondere plek van Anja en Hugo is een renbaan. Wel zo praktisch, want de paarden worden vijf keer per week getraind op de renbaan. Altijd met hun eigen jockey. Dat geeft een speciale band, de combinatie wordt een eenheid en het paard vertrouwt volledig op de jockey. En zoals Anja zegt: “Een paard dat lekker in zijn vel zit, presteert ook beter.”

Metworstrennen in Boxmeer

Ieder jaar wordt op carnavalsmaandag een eeuwenoude paardenrace in Boxmeer gehouden. De Metworstrennen. De winnaar van deze paardenrace wordt voor één jaar de ‘Koning van de Metworst’. Hij ontvangt de erfbelasting: een zeven ellen lange metworst, een wegge en een brood, twee vaten bier en een halve varkenskop. Ook Hugo is eens ‘Koning van de Metworst’ geweest!

Niet iedereen kan zomaar deelnemen aan de Metworstrennen. Deelname is alleen mogelijk voor ongehuwde Boxmeerse jongens geboren in de gemeente Boxmeer en getogen en woonachtig in het kerkdorp Boxmeer, die bovendien lid zijn van de ‘Instelling der Tijdelijck Jonggesellen van Boxmeer’. Vroeger geloofde men dat wanneer de jonge vrijgezelle ruiters door de velden van de Goden zouden rijden, dit de vruchtbaarheid voor het komende jaar ten goede zou komen. De ‘vruchtbaarheidsritten’ werden gehouden in het begin van de vastentijd, daardoor is later de link met Carnaval gelegd.

De keuzes van Anja en Hugo

Bij de bouw van stallen is optimaal gebruik gemaakt van de ruimte. Met één open zijde van het gebouw is er frisse lucht en kijken de paarden ook uit op de kippen die lopen bij de buren. Nog een paar specifieke keuzes van Anja en Hugo:

  1. Robuuste, ruime stallen met veel frisse lucht
  2. Een stalraam voor een doorkijk
  3. Minideur in de draaideur
  4. Sierbollen op de staanders

Stallen Lima

De stallen die we bij Anja gebouwd hebben, zijn van ons model Lima. We hebben bij deze stallen in de voorwand een minideur gemaakt en sierbollen op de staanders geplaatst. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk product is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Lima, die Anja ook gekozen heeft en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Lima

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal