Skip to main content

Stal Donkhorst

Pensionstal & zorgboederij

Bij stal Donkhorst is het altijd gezellig druk. Van pensionklanten, manegelessen voor mensen met een beperking tot cliënten van de zorgboerderij. Iedereen geniet op zijn of haar eigen manier van paarden. Het bedrijf was tussen 2004 en 2018 gericht op de opfok van jongvee, de zorgboerderij runnen ze al sinds 2005. In de laatste jaren ontwikkelden ze een levendige pensionstalling.

Paardenstal Golf

Bij stal Donkhorst zie je het model Golf van ons terug. Degelijke stallen met schuifdeuren. Binnen het model Golf zijn nog veel keuzes te maken.

Meer over Golf

Van melkveebedrijf naar paardenstallen

Pleun, de dochter van Arnold en Anja, is al van jongs af aan gek met paarden. Haar oudere broers wilden het melkveebedrijf niet overnemen. Pleun zag het overnemen van het bedrijf van haar ouders wel zitten, maar dan niet met melkvee. Liever met paarden. Dat was voor Arnold de reden om het melkveebedrijf om te vormen tot zorgboerderij en pensionstalling. De schuur werd leeggehaald en in het al bestaande geraamte werden stallen geplaatst. Met extra aandacht voor frisse lucht en natuurlijk licht.

Een gedeelte van de stallen is gerealiseerd door VDO Paardenstallen. We hebben meegedacht in formaten en stallen geleverd met een lengte van 3,90 meter. De zijwanden van de stallen hebben een open en een gesloten deel. Zo kunnen de paarden contact maken met elkaar, maar is er wel rust bij voerbeurten. En bij een enkele stal hebben we aan de kant naast de grote schuifdeur een gesloten zijwand gemaakt. Zo staat het paard niet in de tocht. Met een luikje aan de voorzijde van de stallen kunnen de paarden de gang opkijken.

Paardenbedrijven

De zorgboerderij, pensionstalling en manegelessen van stichting Gehandicapt Paardrijden vullen elkaar aan. Overdag zijn cliënten van de zorgboerderij druk doende met de verzorging van de paarden die in pensionstalling staan en de manegepaarden van de stichting. Pensionklanten lopen de hele dag in en uit om hun eigen paard beweging te geven. Daaromheen verzorgt stichting Gehandicapt Paardrijden diverse manegelessen in de binnenbak of in het bos en ritten met de huifkar. En de paarden? Die zijn harstikke rustig. Juist doordat er hier de hele dag iets te beleven is.

Een blik in de toekomst

Over een aantal jaar zal Pleun het bedrijf overnemen. Nu geniet ze vooral nog van het rijden van haar twee paarden en de klussen die tussen het melken van de koeien bij haar andere baantje door komen. We hopen dat iedereen op deze plek nog lang én op zijn of haar eigen manier van paarden kan blijven genieten. Want een mooie plek, met hele fijne mensen, is het zeker.

De keuzes van stal Donkhorst

De paardenstallen zijn gebouwd in een bestaande constructie. Door maatwerk te leveren sluiten de stallen precies aan op de staanders in de ruimte. Liever wat ruimere stallen, dan een onnodig breed gangpad. Nog wat andere details waar we in overleg naar gekeken hebben:

  1. Schuifdeuren
  2. Gesloten delen in de zijwand
  3. Doorkijkluikjes
  4. Dichte zijwand bij open deuren

Stallen Golf

De stallen die we vanuit VDO Paardenstallen hebben gebouwd bij Stal Donkhorst zijn van het model Golf. Voor de zijwanden is gekozen voor gesloten delen. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk product is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar het model Golf, dat ze bij Stal Donkhorst gekozen hebben en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal