Skip to main content

José van Haaren

Stal de Mortelhoeve

De rust. Dat is het allereerste wat opvalt aan de stallen van José van Haaren. Vier jaar geleden is ze op deze plek in Oirschot stal de Mortelhoeve gestart. Alle paarden staan in ruime stallen en kunnen het gangpad inkijken. De meesten staan relaxed te snoezen, anderen staan te grazen op de weides.

Paardenstal Golf

In de stallen van de Mortelhoeve zie je de Golf terug van VDO Paardenstallen. Een model stal met degelijke voorwanden met schuifdeuren.

Meer over Golf

Gek van paarden en pony’s

José van Haaren is al van jongs af aan gek met paarden. Net zoals haar vader, maar toch werd het paardrijden niet met de paplepel ingegoten. Om te komen waar ze nu is, heeft ze hard moeten werken. Thuis hadden ze paarden. Grote paarden. Geen pony’s. Daarom ging José als jong meisje bij iedereen langs in de buurt die pony’s had. Ze vroeg dan of ze de pony’s misschien mocht verzorgen en rijden. Na lang sparen kocht José op veertienjarige leeftijd haar eerste eigen pony.

Paard moet paard kunnen zijn

Iedere dag een schone stal en zoveel mogelijk buiten spelen met paardenvriendjes. Dat vindt José belangrijk in haar management. Net zoals een consequente maar vriendelijke opleiding en dagelijks individuele aandacht. José is gek met alle paarden die op stal staan en legt uit: “We vragen vaak veel van de paarden tijdens het rijden. Bijvoorbeeld als we ze klaar maken voor de IBOP. Dan moeten de jonge paarden echt wel aan het werk. En daar staat tegenover dat we goed voor de paarden zorgen. Zo krijgen ze hier regelmatig een aai over de bol en mogen ze lekker veel buiten spelen.” Bij stal de Mortelhoeve kun je terecht voor de training en africhting van jouw paard. Daarnaast geeft José ook lessen.

Bouwen van eigen paardenstallen

José heeft bij diverse plekken stallen gehuurd. Nu heeft ze haar eigen plek. Dat was eerst een varkensstal. En het was een pittige klus om daar een paardenstal van te maken, maar het resultaat mag er zijn. Bij de indeling heeft José ervoor gekozen om de gangpaden extra breed te maken, twee losse stallen in het midden te zetten en de zadelkamer daarachter, ook in het midden. Bij extreme weersomstandigheden of onverwachte blessures kun je lange rechte lijnen stappen in het stalgebouw. En als je extra opslag nodig hebt, dan kunnen de middelste twee stallen weggehaald worden omdat deze niet in het beton gegoten zijn.

De keuzes van José

Als je met veel verschillende paarden werkt, is het verstandig om rekening te houden met eventuele risico’s. Veel paarden die José rijdt zijn nog jong en komen net uit de opfok. Dan is het best wel spannend om op stal te staan. Daarom is er bij de Mortelhoeve bewust gekozen voor betonnen zijwanden en hoge voorwanden met luikjes in de spijlen van de schuifdeur. De overwegingen op een rijtje:

  1. Hoge voorwanden met luikjes in de schuifdeuren
  2. Betonnen zijwanden
  3. Ronde openingen bij de voerbakken in de spijlen
  4. Extra brede gangpaden

Stallen Golf

De stallen die we voor José van Haaren gebouwd hebben, zijn van ons model Golf. We hebben deze stallen gebouwd tussen de betonnen zijwanden met extra hoge voorwanden Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die dus ook bij stal de Mortelhoeve staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal