Skip to main content

Schijndelse Woud Stables

Schijndelse Woud Stables

René van der Bruggen en Mascha van den Bosch hebben pensionstal ’t Schijndelse Woud overgenomen en willen onder de naam ‘Schijndelse Woud Stables’ verdergaan. Bij het Schijndelse Woud kun je terecht voor pensionstalling van paarden, springlessen en vrij oefenspringen. Op dit moment wordt de accommodatie volledig vernieuwd. In dat proces nemen we jullie graag mee.

Paardenstal Golf

In de stallen van ’t Schijndelse Woud zie je het staltype Golf met enkele maatwerkopties terug van VDO Paardenstallen. Dit model stal is standaard uitgevoerd met hoge voorwanden, RVS sluitingen. Extra maatwerkopties voor Schijndelse Woud Stables zijn hooiruiven, draaibare voerbakken en uitschuifbare zijwanden om machinaal uit te mesten.

Meer over Golf

Pensionstal, springstal en meer

Schijndelse Woud Stables wordt een veelzijdig paardenbedrijf. Van pensionstal tot springstal met diverse eigen paarden en wellicht in de toekomst ook evenementen. De eerste stap is het opknappen van de huidige accommodatie. Zodat iedereen daar in de toekomst met veel plezier gebruik van kan maken. René, Mascha, dochter en zoons werken samen keihard aan het realiseren van hun paardendroom: een gezellig plek waar paarden goed verzorgd worden.

Machinaal uitmesten

Met 52 paardenstallen is machinaal uitmesten een must. René en Mascha hebben daarom voor stallen met uitschuifbare zijwanden gekozen. Dit biedt de mogelijkheid om de stallen open te schuiven en met een loader uit te mesten. Handig, snel en zorgvuldig. Alle paarden komen zo na het spelen in de weide of paddock weer in een schone stal terug.

Langzaamaan opbouwen

René en Mascha hebben in 2023 alle 52 stallen vernieuwd. Langzaamaan wordt de accommodatie aan alle kanten opgeknapt. Zelfs het woonhuis wordt verbouwd. Tot die tijd woont het gezin in een camper op het terrein. Een pittige klus, maar het eindresultaat zal het zeker waard zijn.

Bij het vernieuwen van de stallen is er bewust voor gekozen om alle stallen hetzelfde te houden. Efficiënt werken, uniformiteit en de lange termijn waren belangrijke aspecten. Het hele gezin hoopt nog lang van veel bedrijvigheid op hun stal te mogen genieten.

De keuzes van Mascha en René

Efficiënt werken is extra belangrijk als je zo’n twintig eigen paarden hebt en er daarnaast ruimte is voor 32 paarden in pension. Daarom hebben Mascha en René onder andere gekozen voor machinaal uitmesten. Met een stukje maatwerk hebben we ervoor gezorgd dat dit ook in de smallere gangen lukte.
Meer keuzes van Mascha en René zijn:

  1. Uitschuifbare zijwanden
  2. Verkorte uitschuifbare zijwanden met een inklapgedeelte
  3. Draaibare voerbakken
  4. Hooiruiven
  5. Luikje in hooiruif
  6. Hoge voorwanden met luikjes

Stallen Golf

De stallen die we voor Mascha, René, dochter en zoons gebouwd hebben, zijn van ons model Golf. We hebben deze stallen gebouwd in een bestaande paardenhouderij. Een groot deel van de stallen heeft standaardmaten. Een kleiner deel heeft maatwerkmaten en een maatwerk uitschuifbare tussenwand. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die dus ook bij Schijndelse Woud Stables in Den Dungen staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal