Skip to main content

Paddock Paradise met stallen

Paddock Paradise met stallen

Zes pony’s, een Paddock Paradise, twee nieuwe individuele stallen én een inloopstal. Op deze plek aan huis hebben de pony’s alle ruimte die ze zich maar kunnen wensen. Ze kunnen 24/7 zelf kiezen of ze binnen of buiten staan. Bij blessures of bijzonderheden kunnen de pony’s in een van de individuele stallen geplaatst worden. Praktisch, efficiënt en super de luxe voor de pony’s.

Paardenstal Golf

In de stallen van deze Paddock Paradise aan huis zie je het staltype Golf terug van VDO Paardenstallen. Een model stal met hoge voorwanden en RVS sluitingen.

Meer over Golf

Keuzevrijheid voor pony's

“Het is eigenlijk toeval dat er hier alleen maar pony’s staan. Maar we hebben wel echt alle maten, van A t/m E pony, en er moet dus voor ieder wat wils zijn.” vertelt  de eigenaresse van deze Paddock Paradise met inloopstal en individuele stallen aan huis. Ze gaat door: “Het allerbelangrijkste vinden we dat de pony’s keuzevrijheid hebben. Ze mogen daarom zelf kiezen wanneer ze binnen of buiten gaan staan. De inloopstal met een bedje van stro en vers water is altijd beschikbaar voor alle pony’s. De lange paden op de Paddock Paradise zorgen voor veel beweging en diverse keuzemogelijkheden: waar wil de pony staan, waar wil de pony liggen of rollen, waar wil de pony een sprintje trekken of spelen met zijn/haar vriendjes.”

Aanpassingen in de indeling

De stallen waren niet altijd ingericht op de keuzevrijheid van de pony’s. Voorheen was het een schuur met ruimte voor opslag en twee hele grote individuele stallen. We hebben van die twee individuele stallen één inloopstal met twee paddockdeuren gemaakt en we hebben twee individuele stallen toegevoegd. De wasplaats is blijven staan, maar iets smaller gemaakt. Ruimte voor opslag is er niet veel meer, maar wel precies genoeg om het hooi, het stro en de brokken efficiënt te kunnen plaatsen.

Inloopstal én individuele stallen

We vinden het leuk om af en toe een veulentje te fokken én we vinden het belangrijk om de pony’s apart te kunnen zetten wanneer dat nodig is. Dat zou al kunnen zijn bij een regulier hoefsmidbezoek, maar ook als een van de pony’s onverhoopt een blessure heeft. Uiteraard wil je een hoogdrachtige merrie en/of de merrie met haar veulen ook apart kunnen zetten van de de groep. We hebben daarom gekozen voor twee individuele stallen en een inloopstal. Die individuele stallen zijn dus eigenlijk een reserve. Praktisch en verstandig. Want zo pakken we er nooit op mis. De inloopstal is zeven meter lang en vier meter diep. We hebben ervoor gekozen om twee openingen naar buiten te creëren met paddockdeuren. Zo kunnen de pony’s elkaar niet in een hoek drijven en is er altijd voor iedereen een geschikte in- of uitgang.

De keuzes voor deze Paddock Paradise

Efficiënt kunnen werken, de pony’s een luxe onderkomen bieden met veel ruimte en keuzemogelijkheden én reserveplekken hebben voor als pony’s apart moeten staan. Het waren belangrijke overwegingen op deze plek aan huis. Er is daarom gekozen voor twee individuele stallen, een inloopstal met twee paddockdeuren en een wat smallere wasplaats.
Meer keuzes van de eigenaresse zijn:

  1. Hoge voorwanden met luikjes en schuifdeuren
  2. Inloopstal met twee paddockdeuren
  3. Individuele stallen als back-up
  4. Smallere wasplaats

Stallen Golf

De stallen die we voor deze Paddock Paradise aan huis gebouwd hebben, zijn van ons model Golf. We hebben deze stallen gebouwd in een bestaande schuur en hebben daarvoor maatwerkmaten aangehouden. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die dus ook bij deze Paddock Paradise staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal