Skip to main content

Nieuwbouw stallen bij familie Schouten

Stal Schouten

Antoon Schouten en zijn dochter Jolanda zijn beiden al hun hele leven gek van paarden. Antoon is fanatiek jurylid en fokt samen met Jolanda regelmatig dressuurveulens. Jolanda rijdt de jonge, zelfgefokte paarden en brengt deze op wedstrijd uit. Na de sloop van de varkensstal ontstond er ruimte voor nieuwbouw. Er werden twee hallen gezet met 24 stallen, vijf opfokstallen, een binnenbak, een appartement en een ruimte voor opslag.

Paardenstal Golf

In de stallen van Antoon en Jolanda zie je het staltype Golf terug van VDO Paardenstallen. Een model met hoge voorwanden en schuifdeuren, in dit geval uitgebreid met een hooiruif.

Meer over Golf

Passie voor paarden en ondernemen

Stilzitten is voor Antoon en Jolanda eigenlijk geen optie. Ze zijn graag bezig met hun paarden en met alle ruimte aan huis was het een logische stap om op grotere schaal stallen te bouwen. Jolanda vertelt: “We hebben zelf vier paarden waar we mee rijden en/of mee fokken. De andere twintig stallen worden door Belle van Breugel gehuurd voor haar paarden.” Belle leidt jonge (spring)paarden op, traint paarden voor eigenaren en verkoopt paarden. De fijne locatie van Antoon en Jolanda Schouten, die zij vrijwel helemaal toch zichzelf heeft, is voor haar erg prettig. “Belle hoeft geen rekening te houden met andere klanten. Dat is voor haar erg fijn met jonge paarden en zeker met hengsten.”, vult Jolanda aan.

Gebruiksgemak

Uitschuifbare tussenwanden om machinaal uit te mesten en op te strooien, hooiruiven die van buitenaf gevuld kunnen worden en het ruime gangpad. Hier staat gebruiksgemak voorop. De stallen voor de paarden voldoen aan de laatste welzijnseisen en zijn voorzien van een luikje naar buiten. Het gangpad is voorzien van asfalt. Dit zorgt ervoor dat paarden niet uitglijden. Naast de reguliere binnenstallen zien we opfokstallen met veel buitenlucht, ruime weides en paddocks, een overdekte stapmolen, een overdekte longeercirkel en een binnenbak met divers hindernismateriaal. Paarden en ruiters komen hier niets tekort!

De keuzes van Antoon en Jolanda

Antoon en Jolanda hebben jarenlange ervaring in de ‘paardenwereld’. Zij wisten daardoor precies waar hun nieuwe stalgebouw aan moest voldoen. Veel natuurlijk licht met dakramen, brede gangpaden met antislip-bekleding en veilige, ruime stallen voor de paarden. Bewuste keuzes van Antoon en Jolanda waren onder meer:

  1. Hoge voorwanden met schuifdeuren
  2. Hooiruif die te vullen is vanaf het gangpad
  3. Doorkijkdelen in de tussenwand
  4. Uitschuifbare tussenwanden
  5. Brede gangpaden
  6. Luikjes naar buiten
  7. Wasplaatswand
  8. Behandelbox

Stallen Golf

De stallen die we voor Antoon en Jolanda gebouwd hebben, zijn van ons model Golf met een maatwerk hooiruif. We hebben deze stallen gebouwd in een nieuwbouwschuur en konden daardoor standaardmaten aanhouden. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die dus ook bij Familie Schouten in Schijndel staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NNĀ  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal