Skip to main content

Vernieuwing bij Manege Hooidonk

Manege Hooidonk

Op deze gastvrije Manege in Nuenen is het prettig vertoeven voor de gasten, paarden en pony’s, bezoekers en personeel. Hier heerst iedere dag een prettige sfeer, waarin iedereen zich thuis voelt. Gastvrijheid, deskundigheid en respect voor mens en dier in een opgeruimde omgeving staan centraal. En dat blijkt ook uit de nieuwe stallen die we voor Manege Hooidonk mogen plaatsen.

Paardenstal Golf

Bij Manege Hooidonk zie je het staltype Golf terug van VDO Paardenstallen. Een model stal met hoge voorwanden en schuifdeuren.

Meer over Golf

Stap voor stap vernieuwen

Met meer dan vijftig paarden is het vernieuwen van de stallen een behoorlijk logistieke klus. Daarnaast brengt het vernieuwen van zoveel stallen, ook een kostenplaatje met zich mee. Manege Hooidonk heeft er daarom voor gekozen om in 2023 steeds enkele stallen te vernieuwen. We plaatsen op afgesproken momenten steeds vijf nieuwe stallen en zorgen ervoor dat de vijf paarden van de desbetreffende stallen zo snel mogelijk terug kunnen in hun eigen stal.

Stallen bouwen op een manege

Bij het plaatsen van de nieuwe stallen houden we rekening met de paarden en klanten van Manege Hooidonk. We zorgen ervoor dat de dagelijkse stalwerkzaamheden en lessen niet belemmerd worden. Veiligheid voor mens en dier zijn daarbij erg belangrijk. Onze monteurs weten hoe paarden kunnen reageren op voor hen onbekende situaties en houder hier rekening mee. Komt er een lesgroep met klanten en paarden voorbij? Dan maken we even geen lawaai met onze machines of dan stoppen we even waar we mee bezig te zijn. Op die manier creëren we rust voor iedereen.

Extra praktisch: schuifbare tussenwand

Wanneer je op zo’n grote schaal paarden houdt, dan is een schuifbare tussenwand extra praktisch en eigenlijk geen overbodige luxe. De schuifbare tussenwand zorgt ervoor dat de stallen van Manege Hooidonk machinaal uitgemest kunnen worden. Dat scheelt heel veel mankracht. Wanneer alle paarden buiten staan, kunnen de tussenwanden naar het gangpad geschoven worden. Op die manier kan met een loader of tractor de vervuilde bodembedekking naar de mesthoop gereden worden. Na het buitenspelen komen de paarden dan weer in een schone stal te staan.

De keuzes van Manege Hooidonk

Om duurzaam te bouwen, is er gekozen voor ons meest tijdloze staltype, namelijk de Golf met een grootte van 4 bij 4 meter voor zowel paarden als pony’s. Door overal hetzelfde type stal met dezelfde staldeur te plaatsen, is het voor klanten en personeel gemakkelijker om toegang te krijgen tot de paarden om deze bijvoorbeeld buiten te zetten of op te zadelen. Daarnaast is er een verplaatsbare tussenwand aan de stallen toegevoegd om machinaal te kunnen uitmesten.
Keuzes van Manege Hooidonk zijn:

  1. Tijdloze stallen van 4 bij 4 meter
  2. Hoge voorwanden
  3. Schuifdeuren
  4. Verplaatsbare tussenwand

Stallen Golf

De stallen die we voor Manege Hooidonk gebouwd hebben, zijn van ons model Golf. We hebben deze stallen gebouwd in een bestaande schuur. Maatwerk is altijd mogelijk en bij elk model is veel te kiezen.

Heb jij al een idee hoe je wilt dat je stallen gebouwd worden? Wij vinden het leuk om mee te denken. Klik hieronder door naar de stallen Golf, die dus ook bij Manege Hooidonk in Nuenen staan, en bekijk de mogelijkheden.

Meer over Golf

Contactgegevens

van den Oetelaar Paardenstallen
Nobelweg 2B
5482 NN  Schijndel

+3173 547 7497
info@vandenoetelaar-metaal.nl

De paardenstallen zijn producten van:
van den Oetelaar Metaal

van den Oetelaar Metaal